Categories: Beritakuliner

Kue Moho, Kue Lami Asli Pati

Menawi panjenengan kepengin mudik lebaran, sampun ngantos kesupen angsul-angsul kangge kluwarga panjenengan. Kajawi jajanan modern, satunggaling kue tradisional jaman rumiyin taksih wonten ngantos samangke, inggih menika kue Moho. Ndungkap bakda menika, pesenan kue moho wiwit laris kangge jajanan lebaran.

Kue unik werni abrit pêthak menika mujudaken kue lami ingkang tetep wonten sinaosa sampun kathah roti modern. Kue ingkang mèmpêr Bakpao, nanging langkung alit menika padatan dipun tedha nalika nglaras kangge nyugata dhayoh utawi nalika gadhah damel.
Bahan dhasaripun ugi gampil inggih menika terigu, glepung uwos, gendhis pasir, toya saha pewarna alami werni abrit. Sasampunipun dipun udhak saha ngêmpêl, jur-juran tepung terigu ingkang werni pêthak dipun campur kalian jur-juran glepung uwos ingkang werni abrit satemah dados abrit pêthak. Gulungan jur-juran werni abrit pêthak lajeng dipun tugêli kanthi dipuncuili dados alit-alit. Sasampunipun kebak, loyang ageng isi dasan kue moho mentah lajeng dipun dang. Kangge nuwuhaken ganda saha aroma wangi, anggenipun ngobori kue Moho ngginakaken klothok kapuk randhu.

sumber: manteb

patinews.com

redaksi@patinews.com

Share
Published by
patinews.com

Recent Posts

Mahasiswa KKNT UPGRIS Gelar Webinar Bijak Berikan Gawai pada Anak

EDUKA, PATINEWS.COM Kuliah Kerja Nyata atau yang sering disebut dengan KKN merupakan sebuah program yang…

15 September 2020

Digelar Virtual, Mahasiswa Sekolah Tinggi Teknik Pati Peroleh Materi Wasbang

PATI, PATINEWS.COM Dalam rangka memupuk kecintaan kepada Negara dan Bangsa, tidak henti-hentinya Kodim 0718/Pati memberikan…

15 September 2020

Banser Pengawal Ulama’ Kyai, Habib dan NKRI

Penulis : Imam Muhlis Ali, S.Pd I* Sudah kesekian kali beberapa penceramah agama, pesohor, pejabat…

15 September 2020

Rapat Paripurna DPRD Pati, Bahas Penyertaan Modal Perumda

Rapat Paripurna DPRD Pati, Bahas Penyertaan Modal Perumda PATI, PATINEWS.COM Guna memaksimalkan Badan Usaha Milik…

15 September 2020

Siswa MI Darun Najah Ngemplak Kidul, Raih Medali Emas Karate America Championship 2020

Siswa MI Darun Najah Ngemplak Kidul, Raih Medali Emas Karate America Championship 2020 MARGOYOSO, PATINEWS.COM…

15 September 2020

Sosialisasi Jam Malam, Ini Yang Dilakukan Muspika Tlogowungu

TLOGOWUNGU, PATINEWS.COM, Muspika Tlogowungu beserta anggota Koramil 13/Tlg,  Polsek Tlogowungu dan Satpol PP  Kecamatan Tlogowungu …

15 September 2020