Categories: Beritakuliner

Kue Moho, Kue Lami Asli Pati

Menawi panjenengan kepengin mudik lebaran, sampun ngantos kesupen angsul-angsul kangge kluwarga panjenengan. Kajawi jajanan modern, satunggaling kue tradisional jaman rumiyin taksih wonten ngantos samangke, inggih menika kue Moho. Ndungkap bakda menika, pesenan kue moho wiwit laris kangge jajanan lebaran.

Kue unik werni abrit pêthak menika mujudaken kue lami ingkang tetep wonten sinaosa sampun kathah roti modern. Kue ingkang mèmpêr Bakpao, nanging langkung alit menika padatan dipun tedha nalika nglaras kangge nyugata dhayoh utawi nalika gadhah damel.
Bahan dhasaripun ugi gampil inggih menika terigu, glepung uwos, gendhis pasir, toya saha pewarna alami werni abrit. Sasampunipun dipun udhak saha ngêmpêl, jur-juran tepung terigu ingkang werni pêthak dipun campur kalian jur-juran glepung uwos ingkang werni abrit satemah dados abrit pêthak. Gulungan jur-juran werni abrit pêthak lajeng dipun tugêli kanthi dipuncuili dados alit-alit. Sasampunipun kebak, loyang ageng isi dasan kue moho mentah lajeng dipun dang. Kangge nuwuhaken ganda saha aroma wangi, anggenipun ngobori kue Moho ngginakaken klothok kapuk randhu.

sumber: manteb

patinews.com

redaksi@patinews.com

Share
Published by
patinews.com

Recent Posts

35 Juta Masker Kain Untuk Jateng

PatiNews.Com - Jateng, 35 Juta Masker untuk Jateng, itulah gerakan yang dicetuskan Gubernur Jawa Tengah…

4 jam ago

Wajib Pakai Masker

  Patinews.com – Kota, Hari ini, Senin 06 April 2020, Bupati Pati Haryanto mengelurkan Surat…

6 jam ago

Polsek Cluwak Bergerak Terus, Untuk Memutus Rantai Penyebaran Virus

Patinews.com – Cluwak, Polsek Cluwak gencar melaksanakan woro-woro (pemberitahuan) dalam rangka untuk mengantisipasi penyebaran Virus…

6 jam ago

Kades Ngemplak Lor Bersama Relawan, Bagikan Sembako Gratis

Kades Ngemplak Lor Bersama Relawan, Bagikan Sembako Gratis PatiNews.Com - Margoyoso, Atas inisiatif dan anggaran…

8 jam ago

Pemkab Pati Terima Bantuan 1.000 APD

Pemkab Pati Terima Bantuan 1.000 APD PatiNews.Com - Kota, Hari ini Senin, 06 April 2020,…

8 jam ago

Kodim 0718 Bantu Pemenuhan Stok Darah PMI Pati

Kodim 0718 Bantu Pemenuhan Stok Darah PMI Pati PatiNews.Com - Kota, Ditengah kondisi dan situasi…

12 jam ago